Exemple de transformari izoterme

Posted Posted by Japster in Uncategorized     Comments No comments
Dec
23

Daca numarul de kilomoli ramane constant (MASA de gaz ramane Constanta), vorbim de o transformare GENERALA. Dans relatia de definitie a randamentului TERMIC se introduire valoarea absoluta a caldurii cedate deoarece, prin Conventie, aceasta are semn negativ; cum, randamentul TERMIC este subunitar. Este cazul in care Masa de gaz ramane Constanta (numarul de kilomoli ramane constant) si se modifica ceilalti trei parametri de Stare (Presiunea, volumul si Temperatura). Se poate folosi atunci Când cantitatea de gaz variază. Notand cu T Temperatura sursei Calde (de la Care se preia cantitatea de CALURA Q Vezi si Fig. Dans acest caz, relatia (1. Este cazul in care atat Masa de gaz cat si Temperatura gazului Raman constante. Curba ce reprezintă variația presiunii în funcție de Volum pentru transformarea adiabatică se numește adiabată. Pentru Evaluarea performantelor ciclurilor inverse se utilizeaza eficienta TERMICA, intalnita si Sub denumirea de coefficient de performanta (COP).

Relatia (3. Ca atare, vom cauta sa Punem in evidenta o dependenta de forma V = V (T). Eficienta TERMICA reprezinta raportul dintre CALURA Utila si Lucrul Mecanic Consumat. Transformarea T = const, in Alte sisteme de coordon se reprezinta dupa cum urmeaza (Vezi Fig. Relatia matematica intre parametrii de Stare Care se modifica se obtine DIN (7. Ciclurile pot fi parcurse in sens direct sau in sens invers; dans cazul unui ciclu parcurs in sens direct (Fig. Reprezentand procesele ciclului in Diagrama p V se observations ca acesta este parcurs in sens ORAR (ABCD); toate ciclurile parcurse in sens ORAR production lucru Mecanic (sunt cicluri motoare). Lucrul Mecanic se introduire dans valoarea absoluta deoarece sont semn negativ (fiind Consumat). Fig. Volumul unui gaz încălzit la Presiune constantă creşte linéaire cu Temperatura. Aceste doua reprezentari grafice sunt echivalente cu reprezentarea functiei x = const.

vom considera, PE Rand, situatiile in care Cate Unul din parametrii de Stare Raman Constanti. Altfel ZIS, in cadrul unui ciclu parcurs in mod direct se introduire o cantitate de CALURA (Q), Dar numai o parte din EA () este utilizata pentru producerea de lucru Mecanic.

Comments are closed.

Wordpress Themes

Thesis Theme for WordPress:  Options Galore and a Helpful Support Community

Pretty Darn Cute - Modern WordPress Themes for Pretty Darn Cute - Modern WordPress Themes for the Feminine BloggerFeminine Blogger

Headway — The Drag & Drop Theme For WordPress

Yell at me

    Back when

    Meta